Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
408
Légy szives segitsetek gyakorlás céljából kitölteni. Szeretném érteni. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2,

1 - C

2 - B

3 - A

4 - A

5 - B

6 - B

7 - A

8 - E

3,

a, indikátor

b, 2. metilnarancs

fenolftalein piros, metilnarancs sárga

c, lúgos

d, színtelen

e, `NaOH` + `HCl` = `NaCl` + `H_2O`

f, sav-bázis reakció, protonátmenettel járó reakció, közömbösítés

g, hidroxidion: `OH^-`és hidrogénion `H^+` vagy oxóniumion `H_3O^+`.

4,

a, 4 Fe + 3 `O_2` = 2 `Fe_2O_3`

b, 2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

c, 2 `HNO_3` + `Ca(OH)_2` = `Ca(NO_3)_2` + 2 `H_2O`

d, `H_2` + `Cl_2` = 2 `HCl`

e, `CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`
0