Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello

Főoldal » Középiskola » Kémia
425
amik pirossal vannak azok surgossen kell!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
11,

`80*10+160*25=(80+160)*x`

x = `(80*10+160*25)/(80+160)` = 20

Az oldat 240 g lesz és 20 tömeg%-os.

18,

`200*96+x*0=(200+x)*10`

x = `(200*(96-10))/10` = 1720 ml vízre van szükség.

Összesen lesz 1720+200 = 1920 ml az arcvíz.

22,

`400*x+140*0=(400+140)*60`

x = `((400+140)*60)/400` = 81 %-os volt az oldat.

24.

550 l oldatban van `550*3.5/100` = 19,25 kg só

-450 l víz

100 l oldatban van 19,25 kg só

A maradék oldat 19,25 vegyes%-os.
0