Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
946
Egy auto 60x30 cm alapu, nagyjabol teglatest alaku uzemanyagtartalyaban az uzemanyagszint 5,5cm-t sullyedt egy 220km-es ut alatt. Hany litert fogyasztott az auto atlagosan 100km-enkent?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ki kell számolnod az elfogyasztott benzin térfogatát, ami 1 téglatest:
a = 60 cm = 0.6 m
b = 30 cm = 0.3 m
c = 5,5 cm = 0.055 m
V = a * b * c = 0.6 * 0.3 * 0.055 = 0,0099 m³
1 m³ = 1000 liter, tehát 220 km alatt 1000 * 0.0099 liter fogyasztott = 9.9 liter
220 km = 9.9 liter (osztunk 2.2-vel)
100 km = 4.5 liter
Átlagosan 4.5 liter benzint fogyasztott 100 kilóméteren.
0