Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha 24009-et és 41982-t ugyanazzal a negyjegyu szammal ....

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Ha 24009-et és 41982-t ugyanazzal a negyjegyu szammal elosztjuk,mindketszer ugyanazt a maradekot kapjuk , mi ez a maradek ?
a) 45
b)41
c)42
d)43
e)44
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Algebra, matek , feladat,számok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőt rápróbálva:

`(41982-45)/(24009-45)` = 1,75 = `7/4`

Az osztó tehát: `(41982-45)/7` = 5991

`(24009-45)/4` = 5991

a megoldás tehát: a, 45.
0