Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

64 pad van,melyek kozul 18-al tobbōn ulnek,mint ahany ures . Minden padon amin ulnek ket ember pihenyhanyan uldogelnek a parkban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
64 pad van,melyek kozul 18-al tobbōn ulnek,mint ahany ures . Minden padon amin ulnek ket ember pihen hanyan uldogelnek a parkban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
64 pad. x ember üldögél, ez `x/2` pad. `x/2-18` pad pedig üres.

A padok száma tehát:

`x/2+(x/2-18)=64` /*2

x+x-36 = 128

2x-36 = 128

2x = 164

x = 82

Ellenőrzés:

82 ember üldögél, az `82/2` = 41 pad. Üresen van 64-41=23 pad. 41-23 = 18 a foglalt és üres padok különbsége.
0

Koszonom szepen
0