Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap terület és b oldal..pls SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
526
Téglalap területét és a b oldalát kéne kiszámolni úgy hogy csak a kerület és az a oldal van megadva. Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kerület az oldalak összege, vagyis K=a+b+a+b, abből K és a adott, tehát 40=8+b+8+b, ebbpl b értéke 12 lesz, tehát a másik oldal hossza 12 cm.

A terület a két azonos csúcsból induló oldalak hosszának szorzata, vagyis 8*12=96 cm².
0