Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Év végi tudáspróba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
709
Egy szabályos sokszög egy csúcsból húzható átlóinak száma hat. Hány oldalú a sokszög? Mekkora a sokszög egy belső szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy n oldalú sokszög egy csúcsából n-3 darab átló húzható. Ezért n-3=6 amiből n=9 oldalú a sokszög. Egy belső szög nagysága:
(n-2)*180/9=140 fok egy belső szög nagysága.
0