Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
705
Sziasztok ezt kaptam házinak kombinatorikából és úgy állok vele lehet értem de lehet nem ezért szeretnék segítséget kérni, előre is köszönöm!

5. Egy bélyegsorozat 4 darabból áll. A nyomdában 8 különböző szín között választhatnak. Hányféleképpen nyomtathatják a bélyegsorozatot, ha
a) a sorozat minden bélyegének különböző színűnek kell lennie? b) semmilyen megkötés nincs a színre?
c) legfeljebb 3 egyszínű bélyeg lehet a sorozatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, házi, kombinatorika, bélyeg
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A) 8*7*6*5=1680
B) 8*8*8*8=4096
C) 4096-1680=2416
0