Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia oldatkoncentráció

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
494
Az alábbi feladatban kérném a segítséget, valószínű nagyon rossz úton kezdtem el számolni.
28 g KNO3-ból 2000 ml oldatot készít. Hány mól/L koncentrációjú lesz az oldat ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
szia,

KNO3 moláris tömege: 39,1+14+3*16=101,1 g/mol
van KNO3-ból 28 g-od, ennek az anyagmennyisége: n=28/101,1=0,277 mol

2000 ml= 2l

koncentráció: c=0,277/2=0,1385 mol/l

esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
0