Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás alkalmazása

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
442
Mely x értékek esetén van az f(x)=2x3−3x2−120x−1 függvénynek vízszintes érintője?

Válasz (vesszővel elválasztva adja meg a lista elemeit): x=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`d/dx(2 x^3 - 3 x^2 - 120 x - 1) = 6 (x^2 - x - 20)`

A deriváltfüggvény gyökei a szélsőértékhelyeket adják meg.
Megoldva a kapott másodfokú egyenletet, adják az x-tengellyel
párhuzamos érintőhelyek értékeit is.

`x_1=-4`

`x_2=5`

Módosítva: 4 éve
0