Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordulatszám képlet kellene.

Főoldal » Középiskola » Fizika
417
Sziasztok, egy fordulatszám képletre lenne szükségem. Az ismert adatok a kerületi sebesség és a sugár.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=r·ω
ω=2·π·n ("n" a fordulatszám)
v=r·2·π·n
n=v/(2·r·π)
0