Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Gyakorló feladatok 8. o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
505
mekkora a kocka felszíne, ha egy oldala 5 cm?
mekkora a négyzetes hasáb felszíne, ha alapja a=3 cm, magassága 7 cm?
mekkora a négyzetes hasáb felszíne, ha alapja 8 cm, magassága 2 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kocka felszíne: A=6×a²=6×5×5=6×25=150 cm² ;
A négyzetes hasáb felszíne (elsőé): A=2×3²+4×3×7= 18+84= 102 cm² (kétszer kell venni az alapnégyzet területét és hozzáadni a négy oldallap (téglalap) területét, utóbbiaknak egyik oldala 3 cm-es, másik meg 7 cm-es!)
A négyzetes hasáb felszíne (másodiké): A=2×8²+4×8×2= 128+64= 192 cm² (itt ugyanúgy kell számolni a felszínt, mint az előző hasábnál, csak az adatok mások!) :)

A kocka 6 darab egybevágó négyzetlapból áll, egy négyzetlap területe (a×a=a²) és ezt kell hatszor venni! :)
1