Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
3987
Egy Számtani sorozat első ötödik tagjának összege 60! Mennyi az első öt tagjának összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
pls
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁+a₅=60
a₁+a₁+4d=60
2a₁+4d=60
a₁+2d=30
a₃=30
a₁+a₂+a₃+a₄+a₅=5*30=150
0