Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elemi matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
452
Szeretném bebizonyítani, hogy 7x+15y és 8x+13y formulák esetében a legnagyobb szám, ami nem álla elő megfelelő alakban (x,y nem negatív egészek), ugyanaz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
105=7·15+15·0
104=7·2+15·6
103=7·4+15·5
102=
101=
100=
99=7·12+15·1
98=7·14+15·0
97=7·1+15·6..., 91=7·13+15·0
90=7·0+15·6..., 84=7·12+15·0
83=nem állítható elő 7x+15y alakban

104=8·13+13·0=8·0+13·8
103=8·8+13·3, 102=8·3+13·6, 101=8·11+13·1, 100=8·6+13·4, 99=8·1+13·7, 98=8·9+13·2, 97=8·4+13·5, 96=8·12+13·0, 95=8·7+13·3, 94=8·2+13·6, 93=8·10+13·1, 92=8·5+13·4, 91=8·0+13·7, 90=8·8+13·2, 89=8·3+13·5, 88=8·11+13·0, 87=8·6+13·3, 86=8·1+13·6, 85=8·9+13·1, 84=8·4+13·4.
83=nem állítható elő 8x+13y alakban.
0