Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
-(-(+9))+(-(-25))-(-(-7))=? ; -(+(+27))-(+(-54))-(-(-26))=? ; (-(+21))+(+(-35))+(-(-41))=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
holnap, Ma, ha, meg, vagy, megkérhetem, este, legyen, kész, bekapok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-(-(+9))+(-(-25))-(-(-7))=
Tüntessük el a zárójeleket.

9 + 25 - 7 =
Végezzük el a műveleteket (összeadás, kivonás).
= 27

-(+(+27))-(+(-54))-(-(-26))=
Tüntessük el a zárójeleket.

-27 + 54 -26 =
Végezzük el a műveleteket (összeadás, kivonás).

=1

(-(+21))+(+(-35))+(-(-41))=
Tüntessük el a zárójeleket.

-21 - 35 + 41 =
Végezzük el a műveleteket (összeadás, kivonás).

= -15
0