Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
Egy repülőgép a repülőtéren várakozó utasok 10%-át szállítja el, a következő repülőgép az ott maradtak 20%-át viszi, 180 utast. A kérdés az hogy eredetileg hány utas várakozott és hány utast szállított az első repülőgép. Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehetne ezt felírni egyenletbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
X=10%
2x=20%
2x=180 osztok kettővel
X=90
Az első gép 90 utast vitt el
20% szor 5 =100%
180 szor 5=900
Összesen 900 utas várakozott a repülőtéren
-1