Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Német! Kiegészítés + fordítás

41
Hálás leszek a segítségedért!
Kiegészítés, majd lefordítás!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
1. Karpatenbecken
2. Hauptstadt
3. 93 000 nkm
4. Westen
5. Rumänien
6. Millionen
7. Ungarisch
8. kontinental
9. Donau
10. Plattensee
11. Kékes
12. Tiefebene
13. Mittelgebirge
14. Szeged
15. 19
16. viele
17. Heilbäder
Fordítás:
Magyarország Közép-Európában a Kárpát-Medencében fekszik, fővárosa Budapest. Területi/kiterjedési nagysága 93 000 nkm. Magyarország nyugatról Ausztriával, északról Szlovákiával, északkeletről Ukrajnával, keletről Romániával, délről Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával határos.
Magyarország 1999. március 12.-e óta NATO, 2004. május 1.-e óta pedig EU tagállam.
Magyarországon kb. 10 millió ember él, ezenkívül a Kárpát-medencében mintegy 2,4 millió magyar él.
Magyarországon az éghajlat kontinentális, azaz a tél hideg, a nyár forró/meleg. A két legnagyobb folyó a Duna és a Tisza. A legnagyobb tó, még Közép-Európában is, a Balaton, németül Plattensee. Emellett a főváros, Budapest (is) fontos turistahely/látványosság.
A legnagyobb hegy a Kékes, a Mátrában (Mátra hegységben) 1014 méterrel. Magyarország 5 tájegységre tagolódott: Alföld, Kisalföld, Dunántúli-dombság, Alpokalja, Dunántúli-középhegység, Északi-középhegység.
A legnagyobb városok Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc. Az ország 19 megyére van osztva. Magyarországon sok a látnivaló, sok turista keresi fel a termál- és gyógyfürdőket.
1