Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki esetleg tudja?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
490
Legyen f(x)=2x³+12x²−192x+7, −8≤x≤5.

A globális minimum ?

a globális maximum ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Deriváld le az első függvényt, tedd egyenlővé 0-val azt, amit kapsz, és oldd meg. Két eredményre fogsz jutni, ami benne van a a megkötési tartományban: `x_1=4` `x_2=-8`.

A függvényt 3 intervallumra és 2 pontra tudod szétbontani:
`]-\infty;-8]` ; `[-8;4]` ; `[4;8[`

Meg kell határozni, hogy a függvény és a derivált függvény növekvő, csökkenő, valamint hogy a `-8` és `4` pontokban milyen értékeket vesznek fel. Ekkor a következő táblázatot rajzolhatod fel (csatoltam a képet):
1