Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon kéne a segítség benne, köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
627
Egy áruházi akció során húsz sorban piramisszerűen tornyozták egymásra a
dezodorok dobozait: felfelé haladva minden sorban ugyanannyival volt kevesebb
doboz. A felső tíz sorban összesen feleannyi doboz volt, mint az alsó tíz sorban, a felső
tizenöt sorban pedig összesen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, gimi, sorozatok, szamtani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5/3-szor annyi doboz van, mint az alsó 5 sorban. (9/24 · 5/3 = 15/24 és 9/24 + 15/24 = 24/24 =1)
0