Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
519
Egy golyó 5 másodpercig szabadon esett. Mekkora sebességgel érkezik a földre? Mekkora utat tett meg esése közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a=g=10 m/s² és t=5 s v=g·t=10 m/s² · 5 s = 50 m/s sebességel érkezik a Földre.
s=((v₀+v) : 2)) · t =((0 m/s + 50 m/s) : 2) · 5 s = 125 m utat tett meg.
1