Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.

Főoldal » Középiskola » Fizika
469
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

100 g oldatban van 10 g só

500 g oldatban van `500/100*10` = 50 g só.

b,

150 g víz + 50 g alkohol = 200 g oldat

200 g oldatban van 50 g alkohol

100 g oldatban van `100/200*50` = 25 g alkohol

Az oldat alkoholra nézve 25 tömeg%-os.
0