Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
521
Egy álló helyzetből induló autó 4 másodperc alatt 72 km/h sebességre gyorsult fel. Mekkora a gyorsulása? Mekkora utat tett meg eközben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t = 4 s

v = 72 `(km)/h` = 20 `m/s`

a = `v/t` = `(20 m/s)/(4s)` = 5 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` = `5/2*4^2` = 40 m
1