Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
462
Mekkora sebességre tesz szert két pont közötti elmozdulása közben a 9,1x10 a mínusz 31-en kg tömegű ,1,6x10 a mínusz 19-en C töltésű ,kezdetben nyugvú elektron, ha a két pont között a feszültség 5000 V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elektrosztatika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = `9.1*10^(-31)` kg

Q = `1.6*10^(-19)` C

U = 5000 V

A munkatétel alkalmazása:

`DeltaE_m=W`

`1/2*m*v^2=|Q|*U`

v = `root()((2*|Q|*U)/m)` = `root()((2*1.6*10^(-19)*5000)/(9.1*10^(-31))` = `4.19*10^7` `m/s`.
1