Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtegyütthatós egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
(4g-1)/12+1=2-(5-g)/24
Kérlek vezessétek le, mert nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(4g-1)/12+1=2-(5-g)/24`

Közös nevezőre hozás, a közös nevező 24 lesz.

`(2*(4g-1))/24+24/24=48/24-(5-g)/24`

`((8g-2)+24)/24=(48-(5-g))/24`

összevonás

`(8g+22)/24=(43+g)/24` /*24

8g+22 = 43+g /-g

7g+22 = 43 /-22

7g = 21 /:7

g = 3

Ellenőrzés:

`(4*3-1)/12+1=2-(5-3)/24`

`11/12+1=2-2/24`

`23/12 = 46/24`

`23/12=23/12`
0