Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Alkének SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
666
Hány gramm brómot addicionál 35 g pent-1-én?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_5H_10` + `Br_2` `rightarrow` `C_5H_(10)Br_2`

`M_(C_5H_(10))` = 70 `g/(mol)`

`M_(Br_2)` = 160 `g/(mol)`

1 mol pentén 1 mol brómot addícionál

70 g pentén 160 g brómot addícionál

35 g pentén `35/70*160` = 80 g brómot addícionál.
1