Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2557
Egy folyó szélessége 200m, sebessége 3,6km/h. Hol köt ki a túlsó parton az átkelő csónak, ha a vízhez viszonyított sebessége 3m/s és iránya a folyás irányára merőleges?
(66,66m-nek kell kijönnie)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
d = 200 m
vf = 3.6 km/h = 1 m/s
vcs = 3 m/s

A csónak t = d / vcs idő alatt ér át a túloldalra.
t = 200 / 3 másodperc
eközben a folyó d = vf * t = 1 m/sec * (200 / 3) sec = 66.7 méterre viszi a folyásirányba, ennyivel lejjebb fog kikötni a túloldalon.
1