Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
764
A választ előre is köszönöm!

1. Az autó átlagsebessége v= 54 km/h.
a) Alakítsd át a sebesség nagyságát m/s-ba
b) Számítsd ki, mekkora hosszúságú utat tesz meg t= 10 másodperc alatt?

2. A repülőgép átlagsebessége 720 km/h.
a) Alakítsd át a sebesség nagyságát m/s-ba.
b) Számítsd ki, mennyi idő alatt tesz meg 1000m hosszúságú utat!


Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1,


a, v = 54 `(km)/h` = 15 `m/s` (osztod 3,6-tal)

b, t = 10 s

s = `v*t` = `15 m/s*10s` = 150 m-t tesz meg.

2,

a, v = 720 `(km)/h` = 200 `m/s` (mint az előzőnél)

b, s = 1000 m

t = `s/v` = `(1000m)/(200 m/s)` = 5 s alatt teszi meg.
2