Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
621
Mekkora utat tesz meg t=0,5 h alatt a v=20 m/s átlagsebességgel haladó jármű?
Egy gyalogos 2,1 km távolságot tett meg 35 perc alatt . Mekkora átlagsebességgel haladt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v = 20 `m/s` = 72 `(km)/h`

t = 0,5 h

s = `v*t` = `72*0.5` = 36 km.



s = 2,1 km

t = 35 min = `7/12` h

`v_("átlag")` = `s/t` = `2.1/(7/12)` = 3,6 `(km)/h` = 1 `m/s`.
1