Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
6 fiu és 5 leány közül szeretnénk kiválasztani 4 gyereket. Hányféleképpen tehetjük ezt meg ha azt szeretnénk, hogy a pontos szám:
a.pontosan 2 fiu;b. pontosab 3 fiú
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A. (6 alatt 2)*(5 alatt 2)=15*10=150
B. (6 alatt 3)*(5 alatt 1)=20*5=100
0