Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények f, g

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
438
Vázolva van az f függvény görbéje (kék) és a g függvényé (piros). Feleljünk az alábbi kérdésekre:

1. Az f függvény helyettesítési értéke az -4 helyen?

2. Milyen x számra teljesül f(x) = g(x):; A választ az alábbi példához hasonlóan adjuk meg, pl. " 5 7"

3. Becsüljük meg a következő egyenlet megoldását g(x)=-5

4. Az f függvény milyen intervallumon csökkenő? (Csak az intervallum végpontjait írjuk le , mint pl. "-2 4")
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A választ egy kicsit másként adtam meg:
Most látom, hogy a 3. feladatot félreértettem: g(x)=0 -t oldottam meg. A g(x) = -5 -nek nincs megoldása. ( vagy 4 ? ? )
Módosítva: 4 éve
0