Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lécci vkii

Főoldal » Középiskola » Kémia
426
Nagyon sokat segítene, ha a második és harmadik feladatot levezetné valaki! Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2,

V = 500 `m^3`

p = `1.15*10^5` Pa

T = 15 °C = 288 K

n = `(p*V)/(R*T)` = `(1.15*10^5*500)/(8.314*288)` = 24014 mol = 24,014 kmol

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

`m_(SO_2)` = `n*M_(SO_2)` = `24.014*64` = 1537 kg

`V_(SO_2)` = `m_(SO_2)/rho` = `1537/1460` = 1,053 `m^3`.


3,

p = 1,2 bar = `1.2*10^5` Pa

`rho` = 2,5 `(kg)/m^3`

T = 50 °C = 323 K

pV = nRT = `m/M*R*T`

`rho` = `m/V`

M = `(rho*R*T)/p` = `(2.5*8.314*323)/(1.2*10^5)` = 0,056 `(kg)/(mol)` = 56 `g/(mol)`.
0