Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
488
Hány gramm cink fejleszt sósavból 25 gramm hidrogént?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Zn` + 2 `HCl` = `ZnCl_2` + `H_2`

`A_(Zn)` = 65,38 `g/(mol)`

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

1 mol hidrogéngáz 1 mol cinkből keletkezik

2 g hidrogéngáz 65,38 g cinkből keletkezik

25 g hidrogéngáz `25/2*65.38` = `color(red)("817,25")` g cinkből keletkezik.
1