Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
427
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Dani x km-t ment, sebessége 15 `(km)/h`, a mozgás ideje: t = `s/v` = `x/15`

Katira ugyanez. `x/12` A különbség 0,5 óra. A felírható egyenlet:

`x/15+1/2=x/12`

`(4x)/60+30/60=(5x)/60`

4x+30=5x /-4x

x = 30

30 km-t bicikliztek.
0