Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
396
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,

Az anyag moláris tömege:

M = `M_("levegő")*rho_("rel")` = `29*1.448` = 42 `g/(mol)`

Ebben van `42*0.8571` = 36 g szén, ami `36/12` = 3 mol és

42-36 = 6 g hidrogén, ami 6 mol.

A vegyület molekulaképlete `C_3H_6`.

Ez lehet a propén vagy a ciklopropán. Mindkettő gázhalmazállapotú normál vagy standard körülmények között, ez a kettő lehet.
1