Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlagsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
1119
Egy kerékpáros dimbes-dombos vidéken közlekedik. Valahányszor felfelé halad sebessége 8km/h, lefelé menetben pedig 32km/h.
Mekkora az átlagsebessége, ha a felfelé és lefelé megtett utak összege pontosan ugyanannyi?
(12.8km/h-nak kell kijönnie)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nincs megadva a megtett út, de mivel csak az átlagsebesség kell, bármilyen úttal számolhatunk. Mondjuk legyen az, hogy 32 km-t ment lefelé is meg felfelé is összesen.

s = v·t
t = s/v

Lefelé idő: 32km / 32km/h = 1h
Felfelé idő: 32km / 8km/h = 4h

Összes idő: 5h
Összes út: 64km
Átlagsebesség: v=s/t = 64/5 km/h = 128/10 km/h = 12,8 km/h

Remélem segítettem ! :)
1