Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
790
1. Hány tömegszázalékos az az oldat, amelynek 150 grammja 7,5g oldott anyagot tartalmaz?
2. 360g 8 tömegszázalékos cukor oldathoz hány g cukor és hány g víz kell?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

150 g oldatban van 7,5 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/150*7.5` = 5 g oldott anyag

Az oldat 5 tömeg%-os.

2,

100 g oldatban van 8 g cukor

360 g oldatban van `360/100*8` = 28,8 g cukor.

Az oldat elkészítéséhez 28,8 g cukor és 350-28,8 = 321,2 g víz szükséges.
1