Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökvonás

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gyökvonás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

a,

`(root()(2)+6*root()(50)+4*root()(8))*root()(2)` = `root()(2)*root()(2)+6*root()(100)+4*root()(8)` = `2+6*10+4*4` = 2+60+16 = 78

b,

`(root()(63)-root()(700)+5*root()(28))*root()(7)` = `(3*root()(7)-10*root()(7)+5*2*root()(7))*root()(7)` = `3*root()(7)*root()(7)` = `3*7` = 21

3,

a,

`root()(8)+root()(2)-root()(50)` = `2*root()(2)+root()(2)-5*root()(2)` = `-2*root()(2)`

b,

`5*root()(27)-2*root()(48)+root()(75)` = `5*3*root()(3)-2*4*root()(3)+5*root()(3)` = `(15-8+5)*root()(3)` = `12*root()(3)`

c,

`(7*root()(20)-root()(5))*(5*root()(45)-root()(500))` = `(7*2*root()(5)-root()(5))*(5*3*root()(5)-10*root()(5))` = `6*root()(5)*5*root()(5)` = `6*5*5` = 150


6,

`root()(75)+root()(27)-root()(12)+6*root()(3)` = `5*root()(3)+3*root()(3)-2*root()(3)+6*root()(3)` = `(5+3-2+6)*root()(3)` = `12*root()(3)`
0