Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi hőt kell elvonni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
671
Legalább mennyi hőt kell elvonni 4 mol 30°C-os vízből, hogy megfagyjon? A víz fajlagos hőkapacitása 4,184 J/g K, a moláris olvadáshője (entalpiája) 6023 J/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
m = `4*18` = 72 g

c = 4,184 `J/(g*K)`

L = 6023 `J/(mol)` = 334,6 `J/g`

Q = `m*(c*DeltaT+L)` = `72*(4.184*(30-0)+334.6)` = 33129 J = 33,13 kJ
0