Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna nekem valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
Ebben a két feladatban kéne a segítség de nagyon sürgős lenne! (C,D)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

c,

1 év múlva `2000*(1-20/100)` = 1600

2 év múlva `2000*(1-20/100)^2` = 1280

3 év múlva `2000*(1-20/100)^3` = 1024

4 év múlva `2000*(1-20/100)^4` = 819

d,

1 hónap múlva `5000*(1+30/100)` = 6500

2 hónap múlva `5000*(1+30/100)^2` = 8450

3 hónap múlva `5000*(1+30/100)^3` = 10985
0