Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőkapacitás

Főoldal » Középiskola » Kémia
483
Mennyi hőt kell elvonni 1 mol vas (Fe) hőmérsékletének 25 °C-ról -220°C-ra való változtatásához? A vas fajlagos hőkapacitása 0,448 J/g K
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol vas az 55,8 g.

`DeltaT` = 25-(-220) = 245 K

c = 0,448 `J/(g*K)`

Q = `c*m*DeltaT` = `0.448*55.8*245` = 6125 J = 6,125 kJ.
1