Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogy kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
3855
Ha 0-tól 2000-ig leírjuk a természetes számokat,akkor hány számjegyet írunk le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tudom, Adri. :D
0

egyjegyű:0-9->10db->10*1=10 számjegy
kétjegyű:10-99->90db->90*2=180 számjegy
háromjegyű:100-999->900db->900*3=2700 számjegy
négyjegyű: 1000-2000->1001 db->1001*4=4004 számjegy
összesen 10+180+2700+4004=6894

Tehát 6894 számjegyet írunk le !


0