Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Kémia
420
Az acetilén reakciója hidrogénnel , Bv2 és H2O val.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH-=CH` + `H_2` `rightarrow` `CH_2=CH_2` `overset(+ H_2)(rightarrow)` `CH_3-CH_3`

`CH-=CH` + `H_2O` `rightarrow` `CH_2=CHOH` `leftrightarrow` `CH_3-CH=O`

(enol-oxo tautoméria, ha nem volt róla szó, akkor nem fontos)

Az ott gondolom nem Bv2, hanem `Br_2`.

`CH-=CH` + `Br_2` `rightarrow` `CHBr=CHBr` `overset(+ Br_2)(rightarrow)` `CHBr_2-CHBr_2`
Módosítva: 4 éve
0