Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás, Poisson eloszlás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
614
Egy adott céghez egy nap alatt beérkező téves telefonhívások száma Poisson eloszlású. Átlagban minden 9. nap olyan, hogy nem érkezik be egy ilyen hívás sem. Adja meg annak a valószínűségét, hogy egy adott napon pontosan 4 téves hívás érkezik be!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Annak az esélye, hogy nem érkezik be `1/9`, annak az esélye, hogy beérkezik `1-1/9=8/9=lamda`.

`P(X=k)=(lamda^k)/(k!)*e^(-lamda)=> P(X=4)=((8/9)^4)/(4!)*e^(-(8/9))=0,0633`

Bár ebben a megoldásomban nem vagyok annyira biztos, mint a 70x feldobott fej és dobókocka esetében.
1