Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
662
Egy tömbházban 15 lakás van. A lakások 2 vagy 3 szobásak. Összesen 36 szoba van. A kérdés az hogy hány 2 és hány 3 szobás lakás van? Nem tudom milyen módszerrel lehetne ezt szépen levezetni, előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
...
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x darab 2 szobás és 15-x darab 3 szobás. A szobák száma:

`2*x+3*(15-x)=36`

2x+45-3x=36

x = 9

Ellenőrzés:

Van 9 darab 2 szobás (az `2*9=18` szoba) és 15-9=6 darab 3 szobás (az pedig `3*6=18` szoba). Ez összesen 18+18=36 szoba.
Módosítva: 4 éve
1