Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
exponenciális egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3*4^x+4^(x+1)=896`

`3*4^x+4*4^x=896`

`7*4^x=896`

`4^x=896/7` = 128 = `2^7` = `4^(7/2)`

Ha az alapok egyenlők, a kitevők is egyenlők.

x = `7/2` = 3,5
0