Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Eső testek

Főoldal » Középiskola » Fizika
516
Egy fenyőfa oldalra kilógó ágáról egy toboz leesik. Épp videófelvételt készítettünk, így megtudtuk, hogy 1,6 másodpercig zuhant a termés. Milyen magról esett a toboz? Mekkora sebességgel csapódott a talajra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t = 1,6 s

s = `g/2*t^2` = `10/2*1.6^2` = 12,8 m

v = `g*t` = `10*1.6` = 16 `m/s`.
1