Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Eső testek

Főoldal » Középiskola » Fizika
813
Egy segélycsomag 5 km/h sebességgel érkezik a talajra. Milyen magasról kellene ernyő nélkül ejteni a csomagot, hogy ugyanezzel a sebességgel érjen földet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 5 `(km)/h` = `1.3dot(8)` `m/s`

`v=g*t` `rightarrow` `t = v/g` = `(1.3dot(8))/10` = `0.13dot(8)` s

s = `g/2*t^2` = `10/2*0.13dot(8) ^2` = 0,096 m = 9,6 cm.
1