Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene ebben a matek feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
575
Nem tudom, hogy kell megcsinálni, a következő feladatot:
Ha 0-tól 2000-ig leírjuk a természetes számokat, akkor hány számjegyet írunk le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyjegyű:0-9->10db->10*1=10 számjegy
kétjegyű:10-99->90db->90*2=180 számjegy
háromjegyű:100-999->900db->900*3=2700 számjegy
négyjegyű: 1000-2000->1001 db->1001*4=4004 számjegy
összesen 10+180+2700+4004=6894

Tehát 6894 számjegyet írunk le !
0