Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Variációk -KOMBINATORIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
1588
n elem másodosztályú ismétlés nélküli és ismétléses variációinak száma úgy aránylik egymáshoz mint 10:11. Határozzuk meg n értékét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ismétlés nélküli variáció: n*(n-1)
ismétléses: n*n=n²

Tehát az arány: n*(n-1) / n² = 10/11, ennek már csak ránézésre is n=11 a megoldása, és a levezetéssel is ez fog kijönni.
0