Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Logaritmus
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`log_a 9 = 2`

`a^2` = 9 `rightarrow` a = 3

b,

`log_b 10000=4`

`b^4=10000` `rightarrow` b = `root(4)(10000)` = 10

c,

`log_c 5 = 0.5`

`c^(0.5)` = `root()(c)` = 5 `rightarrow` c = 25

d,

`log_d 3=-1/2`

`d^(-1/2)` = `1/root()(d)` = 3 `rightarrow` d = `1/9`

e,

`log_e 4=-1`

`e^(-1)=1/e=4` `rightarrow` e = `1/4`

f,

`log_f 25=-3/2`

`f^(-3/2)=25` `rightarrow` f = `25^(-2/3)` = `1/(25^(2/3))` = `1/root(3)(25)^2`

g,

`log_g (9/4)=-2`

`g^(-2)` = `1/g^2` = `9/4` = `(2/3)^2` `rightarrow` g = `3/2`

h,

`log_h (-7) = 2`

`h^2` = -7 `rightarrow` nincs megoldása.
1